joi, 26 noiembrie 2009

De ce va lua Basescu mai multe voturi de la liberali?

Va rog sa va uitati la aceasta harta cu mare atentie. Am sa va zic un lucru care nu se vede si cateva lucruri care se vad.
In primul rand, judetele portocalii (la care se adauga si judetele cu votanti maghiari) au un numar de locuitori mai mare decat populatia din judetele rosii. Diferenta e cam de un milion.
Acum, cateva lucruri bine stiute. Intr-un fel, se cunoaste ca judetele din transilvania au o populatie mai descuiata la minte si mai putin inregimentata de vreun partid sau altul. Sunt oameni mai apropiati de gandirea liberala si mult mai apropiati rational de vest. Acestia nu pot fi asa de usor manipulati si au o gandire mult mai matura (nu pot sa uite ce inseamna psd). Lucrul acesta este dovedit si de felul cum au votat. In unele judete Basescu a castigat detasat, iar in altele Crin a iesit pe locul doi. Asta nu se intampla in niciun judet rosu.
O analiza pe imaginea de mai sus ne arata ca cei mai multi votanti liberali care au votat cu Crin se afla in judetele portocalii. Alt lucru relevat de harta de mai sus este trendul puternic de dreapta al acestor judete. Cum acesti oameni nu pot fi manipulati usor de televiziuni sau de vreun partid, majoritatea lor va vota cu Traian Basescu pe 6 decembrie. Aceasta e parerea mea.
Nu stiu cum se vor comporta cei din judetele rosii. Acestia sunt mai imprevizibili. Poate majoritatea va fi atrasa catre PSD si Geoana. Dar nu vor fi prea multi (nu are cum!) nu mai zic ca nu au cum sa voteze toti cu PSD! In cel mai optimist caz va fi 60% la 40% din numarul alegatorilor liberali. Oricum, per total vor fi mai multi alegatori liberali care vor vota cu Basescu, gratie regiunii aceleia colorate in portocaliu, cu oameni descuiati la minte, si cu mai multi votanti pnl decat in judetele rosii, votanti care nu pot sa-l aleaga pe Geoana si garda veche comunista din spatele lui.
La fel, cred eu, se va intampla si cu voturile populatiei maghiare. Problema exista la votantii lui Becali si la cei ai lui Vadim. Daca Basescu o sa piarda, o sa piarda pe mana acestora. Totusi, parerea mea e ca acestia se vor impartii in mod egal, ori procentul lor nu va trece de procentele in plus pe care le va avea Basescu.
De aeea zic, mergeti la vot si votati "Basescu pentru Romania". In primul rand luptati pentru voi.