luni, 28 septembrie 2009

Nerusinata Elvetie socheaza lumea arestandu-l pe Polanski


Aseara am aflat ca Polanski a fost arestat in Elvetia, culmea, in timp ce vroia sa participe la un festival de film. Adica, le face cinstea sa apara si "cea mai neutra dintre tari" il salta. Ieri, autoritatile elvetiene se scremeau sa scoata de o scuza-doua: ca justitia se aplica pentru toti, ca acum au aflat ca e prin tara, desi are demult o casa pe acolo... Ma gandeam ca asta e o pata mare de rahat urat mirositor pe obrazul asa-zisei tari neutre.
Intotdeauna m-a enervat Elvetia. Poate va aduceti aminte ca in al doilea razboi mondial au mimat neutralitatea, in timp ce puneau umarul sa ajute nazismul. Acum o comit la fel de urat. Nu se sinchiseste ditamai Franta de treburile dintre Polanski si USA, nu se sperie estica Polonie de negru de la casa alba, si se trezeste Elvetia (cea care si-a facut un nume din faptul ca nu-si baga nasul) sa-l aresteze pe renumitul regizor.
Totusi, nu toti elvetienii sunt mancatori de rahat! Prin "brava si eficienta" cooperare cu justitia americana, Elvetia socheaza cinefilii si supara Polonia si Franta, scrie Hotnews. Mai mult, realizatorii elvetieni de film au protestat violent: arestarea lui Polanski este "un scandal juridic care va dauna reputatiei Elvetiei in intreaga lume" si "o palma pe fata tuturor prodcatorilor de cultura in Elvetia", au scandat acestia.
Nu-mi vine sa cred, dupa atata timp in care am salivat dupa viata libera din occident, s-au cacat si astia pe ei. A trecut vremea ceasurilor care mergeau perfect, au devenit si elvetienii niste cacaciosi! Rusine!!!
De pe imdb, palmaresul lui Polanski "Won Oscar. Another 52 wins & 25 nominations".
Visez la un protest cu rosii stricate la ambasada elvetiei. Cine se baga?