marți, 29 septembrie 2009

Declaratii de solidarizare cu Polanski de la regizorii mari ai lumii

Pentru cei care se indoiesc de valoarea lui Polanski si magaria Elvetiei, ne intoarcem cu informatii in plus:
"Regizorul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale consimtite cu o minora si a pledat vinovat pentru acuzatia de "relatii sexuale ilegale", fapta pentru care a petrecut 47 de zile in inchisoare. La finele lunii ianuarie 1978, Roman Polanski a fugit in Europa. De atunci, el nu a mai revenit niciodata in Statele Unite, de teama de a nu fi arestat...
Arestarea sa, in urma unui incident produs in urma cu trei decenii a provocat nemultumiri printre cineasti din intreaga lume. Woody Allen, David Lynch, Martin Scorsese si Pedro Almodovar au semnat o petitie prin care contesta arestarea regizorului, a anuntat SACD, o asociatie cinematografica din Franta." (Hotnews)

Desigur, cei care il privesc de pe margine ca moralisti nepatati , si il acuza cu vehementa pentru fapta judecata acum un secol, sunt cei care nu auzisera niciodata de Polanski pana la momentul de fata. Pentru ei Polanski e unu care i-a tras-o uneia minora, prin anii 70.
Ce este de acuzat in aceasta afacere, si ce am subliniat eu in postul meu, este purtarea marsava a unei tari careia ii facuse cinstea sa o viziteze. O tara care se lauda pentru impartialitatea ei. Elvetia l-a arestat pe Polanski, si nu Franta (desi putea sa o faca de mai multe ori) sau Polonia (un alt loc pe unde a stat mult timp). Mai mult, in Elvetia Polanski are o casa si a mers frecvent in aceasta tara. De ce acum au reusit sa-l aresteze?